Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

El Consell de l’Advocacia Catalana condemna els atacs a Ucraïna i considera que “trenquen” amb el Dret Internacional

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Consell de l’Advocacia Catalana ha manifestat la seva repulsa a la guerra iniciada per Rússia la passada matinada. En un comunicat, ha reclamat “esgotar tots els mecanismes previstos al Dret Internacional”, tot i que admet que els atacs russos ja se situen fora de les normes internacionals. A més, se solidaritzen amb tots els ucraïnesos, tant els que estan al país com els que viuen els esdeveniments des d’aquí. També han mostrat la seva solidaritat cap als manifestants russos que han estat víctimes de la “detenció il·legal” mentre es manifestaven en contra de les accions del seu govern.

Els advocats exigeixen a tota la comunitat internacional que segueixin treballant per resoldre el conflicte i “restablir la pau”. D’altra banda, han destacat les greus conseqüències de la guerra per a la població civil.

Publicitat

També s’han posicionat contra les detencions “il·legals” sofertes per ciutadans russos en els exercicis dels seus drets “a la llibertat d’expressió i manifestació”.

El Consell de l’Advocacia Catalana, integrat pels catorze Col·legis d’Advocacia de Catalunya, demana prendre la via pacífica com a resolució del conflicte i afirma que la guerra “mai està justificada” i que tampoc ho està “la invasió de tropes alienes d’un país independent”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió