Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El Consell de Govern de la UB aprova un pressupost de 443 MEUR, un 4,4% més que el 2021

ACN Barcelona.-El Consell de Govern de la UB, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat aquest dijous amb 24 vots a favor, cinc abstencions i cap vot en contra, el pressupost […]

Agències 16/12/2021

ACN Barcelona.-El Consell de Govern de la UB, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat aquest dijous amb 24 vots a favor, cinc abstencions i cap vot en contra, el pressupost per a l’any 2022, que puja fins a 443,65 milions d’euros (MEUR), un 4,4 % més respecte al del 2021. Els comptes continuen presentant un equilibri pressupostari entre ingressos i despeses. El Consell Social de la UB haurà de ratificar aquests pressupostos el 20 de desembre vinent. Els comptes inclouen els increments en el finançament provinent de la Generalitat de Catalunya.

Els ingressos finalistes s’incrementen un 15% i passen de 52 a 60,5 MEUR. Això es deu, sobretot, als resultats obtinguts en la convocatòria de requalificació del sistema universitari del Ministeri d’Universitats (6,7 MEUR) i en la del pla UniDigital (3 MEUR). Pel que fa a ingressos del capítol de recerca, aquests s’incrementen 2,7 MEUR, i arriben als 6,1 MEUR. En aquest cas, l’augment és degut a l’increment de projectes de recerca i al canvi de model de l’encàrrec de gestió de la Fundació Bosch i Gimpera. Pel que fa a l’apartat de despeses, la UB augmenta respecte al 2021 el capítol de personal fins als 283,3 MEUR, un 2,4 % més que l’any passat. També s’incrementa la partida d’inversions, que passa a 17,8 MEUR, un 12,3 % més que l’any anterior, i les despeses amb finançament finalista, que augmenten 7,9 MEUR. El rector del centre, Joan Guàrdia, ha destacat que aquests són els primers pressupostos fets “íntegrament” per l’actual equip rectoral. Així, ha volgut reconèixer l’aposta per la recerca del Govern, però ha reclamat de cara al 2022 “la negociació del capítol de personal i de l’increment d’efectius”, així com “un nou model de finançament per al sistema universitari i de recerca català”. Finalment, ha remarcat “l’important” increment de les partides finalistes de recerca i la disminució del 30% de les taxes universitàries, “una demanda satisfeta i que no ha afectat els comptes de la universitat”. D’altra banda, un altre punt d’interès del Consell de Govern ha estat l’aprovació de l’oferta pública del personal d’administració i serveis de 78 places.