Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Consell de Cambres demana a l’Administració un “posicionament clar” contra els “atacs” a negocis dels darrers dies

ACN Barcelona.-El Consell General de Cambres demana a l’Administració i a les entitats socials un “posicionament clar” i “inequívoc” contra els “atacs” a negocis a diferents indrets de Catalunya els […]

Avatar
Agències 25/02/2021

ACN Barcelona.-El Consell General de Cambres demana a l’Administració i a les entitats socials un “posicionament clar” i “inequívoc” contra els “atacs” a negocis a diferents indrets de Catalunya els darrers dies en el marc de les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasel. També demana una protecció “més efectiva” dels establiments. El Consell ha mostrat la “preocupació i enèrgica condemna” pels actes vandàlics i de pillatge i ha mostrat la solidaritat amb els afectats. A més destaca la coincidència dels fets amb els “efectes negatius” de la pandèmia, i alerta que això posa molts negocis “contra les cordes”. A parer del Consell, els autors del actes vandàlics “no tenen res a veure amb el legítim exercici del dret de manifestació”.

Les cambres han exigit el “màxim respecte i protecció” pel dret a manifestar-se lliurement contra les condemnes “injustificades” a la llibertat d’expressió, i alhora han reclamat actuar “de manera exemplar” contra les “conductes” de “determinats servidors públics” si “no s’ajusten als protocols establerts”.Finalment, el Consell de Cambres ha reclamat una anàlisi “profunda” de la situació “i el malestar social que ha provocat el desencadenament de la violència”, per evitar que actes com aquests es tornin a repetir.