Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Consell d’Administració del Port retira de l’ordre del dia el punt sobre l’Hermitage a petició de l’Ajuntament

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració del Port de Barcelona no ha tractat aquest dimecres la sol·licitud d’atorgament d’una concessió per part de l’Hermitage, punt que ha estat retirat de l’ordre del […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració del Port de Barcelona no ha tractat aquest dimecres la sol·licitud d’atorgament d’una concessió per part de l’Hermitage, punt que ha estat retirat de l’ordre del dia a petició de l’Ajuntament de Barcelona per “disposar de més temps per revisar tota la documentació del projecte”, com ha explicat el Port en un comunicat i ha confirmat l’ajuntament. En roda de premsa, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destaca que “s’han guanyat unes setmanes més per intensificar el diàleg”. El Port de Barcelona ha valorat “la voluntat de diàleg per part municipal” i s’ha ofert a intensificar les converses per mirar de trobar una solució definitiva.

El Port de Barcelona ha reiterat que l’Hermitage és un projecte cultural d’interès per a la ciutat, tenint en compte que la Llei de Ports preveu com a usos prioritaris en els espais port-ciutat els culturals. Exemples d’aquest ús cultural són el Museu Guggenheim de Bilbao o el Centro Botín de Santander. Per la seva part, Colau ha manifestat que “hi ha hagut diferències entre el Port i l’Ajuntament”, però ha afirmat que volen que “hi hagi diàleg i acord amb el Port”. En aquest sentit, ha remarcat que “s’han guanyat unes setmanes més per intensificar el diàleg”.