Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El consell d’administració de CaixaBank aprova la composició del nou comitè de direcció després de la fusió amb Bankia

ACN Barcelona.-El consell d’administració de la nova CaixaBank, reunit aquest dimarts per primera vegada, ha aprovat la composició del nou comitè de direcció després de la fusió amb Bankia. Així, […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-El consell d’administració de la nova CaixaBank, reunit aquest dimarts per primera vegada, ha aprovat la composició del nou comitè de direcció després de la fusió amb Bankia. Així, dotze dels catorze membres seran directius procedents de CaixaBank, tot i que a partir del 2022 el nombre de directius de Bankia passarà de dos a tres. El comitè estarà presidit pel conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, que també actuarà com a vocal en dues de les sis comissions de la nova entitat, tal com a informat el banc en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Per altra banda, el consell també ha fet oficial el nomenament de José Ignacio Goirigolzarri com a nou president, prenent el relleu de Jordi Gual.

Pel que fa a la composició del comitè, la direcció general de negoci estarà ocupada per Juan Alcaraz, un càrrec que ja desenvolupava a l’entitat de l’estrella, mentre que el director de comptabilitat, control de gestió i capital continuarà sent Matthias Bulach. També mantindran la seva posició el director general de riscos, Javier Mondéjar; el director de banca inversora i banca internacional, Iñaki Badiola; el director executiu de mitjans, Luis Javier Blas, i el director financer, Javier Pino.Tampoc canviarà la situació per a la directora de comunicació i relacions institucionals, Maria Luisa Martínez; la directora d’auditoria interna, Marisa Retamosa; el director executiu d’assegurances, Javier Valle, i pel secretari general i del consell, Óscar Calderón. Pel que fa a l’actual director general de Recursos Humans de CaixaBank, Xavier Coll, continuarà al capdavant d’aquesta àrea fins a l’1 de gener de 2022, data en què s’incorporarà l’actual director general adjunt de persones i cultura de Bankia, David López.Pel que fa als directius procedents de Bankia, el nou director de compliment i control serà Manuel Galarza, mentre que el director de sostenibilitat passarà a ser Eugenio Solla.Composició del consell d’administracióEl nou consell d’administració estarà format per 15 membres dels quals un 60% són independents. A diferència del comitè de direcció, on només hi ha dues dones, la presència femenina al consell assoleix el 40%.Els membres d’aquest òrgan són José Ignacio Goirigolzarri, Tomás Muniesa (dominical de CriteriaCaixa), Gonzalo Gortázar, Joaquín Ayuso, Francisco Javier Campo, Eva Castillo, Fernando Ulrich, María Verónica Fisas, Cristina Garmendia, José Serna (dominical de CriteriaCaixa), María Amparo Moraleda Martínez, Eduardo Javier Sanchiz, Teresa Santero (dominical del FROB), John Shepard Reed i Koro Usarraga Unsain.Composició de les sis comissionsEn paral·lel, el consell d’administració també ha aprovat aquest dimarts la composició de les seves sis comissions. Es tracta de la comissió executiva, la comissió de nomenaments, la d’auditoria i control, la de retribucions, la de riscos i la d’innovació, tecnologia i transformació digital.Tant la comissió executiva com la d’innovació estarà presidida pel mateix Goirigolzarri, i tindrà Gortázar com a vocal. L’executiva també estarà formada pel conseller dominical, Tomás Muniesa, i les conselleres independents Eva Castillo, María Verónica Fisas, María Amparo Moraleda i Koro Usarraga. Per altra banda, la comissió d’innovació comptarà amb les conselleres independents Eva Castillo, Cristina Garmendia i María Amparo Moraleda.Finalment, la comissió de nomenaments estarà presidida per John Shepard Reed, la comissió d’auditoria i control per Koro Usurraga, la de retribucions per María Amparo Moraleda i la de riscos per Eduardo Javier Sanchiz.