Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès reclama al Govern que activi la Mesa per la Industrialització

ACN Vilafranca del Penedès.-El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès reclama a la Generalitat que no demori la posada en marxa de la Mesa per la Industrialització acordada pel […]

Agències 13/11/2020

ACN Vilafranca del Penedès.-El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès reclama a la Generalitat que no demori la posada en marxa de la Mesa per la Industrialització acordada pel Parlament a mitjans de setembre. En una moció aprovada per unanimitat aquest dijous al vespre, l’ens demana el corresponent pressupost per activar aquesta mesa “amb la màxima rapidesa possible”. Al mateix temps, també insta els agents econòmics, socials i institucionals del Penedès a acordar un Pla de xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic per al territori, i demana al Govern que hi posi diners per desplegar-lo. La moció recorda que el Penedès pateix “una deslocalització industrial sense precedents” que posa en perill 2.000 llocs de feina directes i indirectes.

“Això seria una veritable sagnia social per al Penedès”, subratlla el text aprovat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que ara es traslladarà als ens comarcals del Baix Penedès i també del Garraf i l’Anoia per a que també el debatin. L’objectiu és aconseguir el màxim suport territorial per reaccionar al tancament i ajust d’indústries com Magnetti Marelli, Sant Gobain Glass i Robert Bosch.La moció insisteix en demanar la implicació de la Generalitat, tot assegurant que la transició industrial que necessita aquest territori “és una qüestió de país”. En aquest sentit, l’ens aposta per la mobilitat sostenible, una transició energètica i l’impuls de l’economia circular.