Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre lamenta que Riba-roja “tiri pel dret” amb l’abocador

ACN Móra d’Ebre.-El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre respecta que l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre hagi concedit la llicència d’obres del dipòsit de residus industrials però lamenta que hagi decidit […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Móra d’Ebre.-El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre respecta que l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre hagi concedit la llicència d’obres del dipòsit de residus industrials però lamenta que hagi decidit “tirar pel dret”, prendre una decisió “en contra de la voluntat de la comarca i l’entorn, i el propi Govern”. El vicepresident, Josep Maria Sáez, ha assegurat que “esgotaran” totes les vies per intentar aturar l’abocador i es presentaran nous recursos i al·legacions al procediment. Per la seva banda, la plataforma Ribera Digna ha començat a treballar per convocar noves mobilitzacions, a les quals també donarà suport el Consell Comarcal. “Això requereix una manifestació en els propers dies i setmanes i que sigui gran”, ha defensat el portaveu Àlex de la Guia.

Sáez ha refusat que l’abocador es pugui considerar com una inversió industrial per a la comarca. “No és indústria, tot i que jurídicament es pugui entendre que la clàusula urbanística sigui industrial. No és una indústria generadora de llocs de treball ni de producte, és un forat on s’enterra merda”, ha sentenciat el vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Alguns dels ajuntaments contraris al dipòsit han presentat al·legacions al procediment de la llicència d’obres per ser-ne part i “tenir-hi veu”. “Amb el procediment obert, executarem tots els drets que tenim com a part interessada, farem totes les prospeccions i anirem fins al final fins a esgotar-lo”, ha defensat Sáez. “Presentarem recursos i al·legacions, i no donem cap element per tancat que ens pugui ajudar a aturar-lo”, ha afegit.