Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Conselh Generau demana a la Generalitat que les restriccions de mobilitat siguin comarcals en comptes de municipals

ACN Vielha e Mijaran.-El Conselh Generau d’Aran ha sol·licitat al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel […]

Avatar
Agències 07/01/2021

ACN Vielha e Mijaran.-El Conselh Generau d’Aran ha sol·licitat al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que es tingui en compte la singularitat i especificitat de la Val a l’hora d’aplicar les restriccions de mobilitat que han entrat en vigor aquest dijous. Així, la síndica d’Aran ha demanat que s’apliqui un confinament comarcal i no municipal en aquest territori. A més, el govern aranès també ha transmès a la Generalitat la necessitat que aquesta administració habiliti les ajudes i recursos necessaris per a pal·liar els efectes de les mesures adoptades en els darrers mesos per fer front a la covid-19, les quals han impactat al teixit social i empresarial.

“Aran compta amb nou municipis repartits en trenta-tres nuclis de població i bona part dels seus habitants necessiten desplaçar-se a altres municipis per a poder accedir a la majoria dels serveis bàsics que no es troben en el seu municipi de residència”, ha manifestat la síndica d’Aran. Maria Vergés, també ha afegit: “amb l’objectiu de garantir l’accés de tota la ciutadania d’Aran als equipaments sociosanitaris, culturals i comercials que requereixen, hem sol·licitat que es modifiqui l’àmbit de la restricció de mobilitat municipal a comarcal”.