Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Conselh Generau d’Aran i la Generalitat es reuneixen per iniciar els treballs del nou model de finançament

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Ponència Mixta de Traspassos entre el Conselh Generau d’Aran i la Generalitat s’ha reunit aquest dimecres per a començar els treballs del nou model de finançament que hauria d’entrar en vigor el 2024. La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha insistit en la necessitat que el nou acord de finançament asseguri la capacitat d’autogovern i d’autonomia de la màxima institució aranesa i que la doti dels recursos necessaris per a poder aconseguir el desenvolupament efectiu d’aquest autogovern. Durant la reunió amb el secretari de Governs locals i Relacions amb Aran, David Rodríguez, la síndica d’Aran ha destacat “la necessitat de començar a treballar en el nou acord de finançament del, perquè l’actual finalitza enguany”.

Sobre el conveni actual, Vergés ha assenyalat que malgrat les discrepàncies que hagin pogut sorgir, aquest acord “ha suposat un avanç molt important per al Conselh Generau” i ha manifestat que “és indispensable que el nou acord asseguri la capacitat d’autogovern de la màxima institució aranesa”.

Publicitat

En aquest sentit, la síndica d’Aran ha mantingut que “és essencial que la màxima institució aranesa compti amb un acord de finançament que consolidi la capacitat d’autogovern per a poder assolir el desenvolupament efectiu d’aquesta autonomia” i ha afegit que “és necessari disposar dels recursos per a poder aplicar unes polítiques que posin a les persones en el centre, per a poder gestionar les seves necessitats des de la proximitat”.

La Ponència permanent de traspassos, constituïda a la Comissió Bilateral del Conselh Generau d’Aran i la Generalitat de Catalunya de 2021, té com a objectiu principal l’impuls i la preparació de propostes de traspassos que s’hagin d’elevar al Ple de la Comissió, així com l’estudi de propostes de convenis i altres eines de col·laboració entre ambdues institucions que afectin la gestió dels serveis no traspassats.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió