Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El Congrés reprova Raquel Sánchez amb els vots d’ERC, Junts i la CUP

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Congrés dels Diputats ha reprovat aquest dijous per 173 vots a favor, 161 en contra i 6 abstencions la ministra de Transports, Raquel Sánchez, un dia després que ho fes també el Senat. En aquesta ocasió, ha estat fruit d’un dels punts d’una moció del PP contra la política d’habitatge del govern espanyol. ERC, Junts i la CUP han donat suport únicament al tercer punt de la moció -els altres dos han estat rebutjats- que apostava per reprovar la ministra de Transports. Tambçe hi han votat a favor el grup que ha presentat la inicaitiva, el PP, i Vox. El PNB s’ha abstingut, mentre que PSOE, Podem i Bildu hi ha votat en contra.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha recordat que el vot dels republicans a favor d’aquest únic punt es deu a la situació a Rodalies. “Nosaltres ja vam anunciar que quan es pogués reprovar la ministra, més enllà del sentit de la iniciativa, es faria, i tothom entén que és per Rodalies”, ha dit als passadissos del Congrés.

Publicitat

La moció s’ha votat aquest dijous, però es va debatre dimecres. La diputada d’ERC Pilar Vallugera va explicar els motius del ‘sí’ d’ERC al punt de la reprovació. “Hem anat d’incendi en incendi fins que se’ns ha incendiat la catenària de Manlleu”, va dir Vallugera, i “és una vergonya” que “tinguem cada dia tres incidències de mitjana”.

La diputada de Junts Mariona Illamola, també va justificar aquest dimecres el ‘sí’ de la seva formació perquè la gestió de la ministra Sánchez sobre Rodalies és “vergonyosa”. “Conec perfectament el funcionament lamentable del servei de Rodalies i les excuses vergonyoses d’Adif, d’aquest ministeri i dels anteriors ministeris”.

En el torn de rèplica, el diputat del PSC Arnau Ramírez va retreure a ERC que utilitzi la qüestió de Rodalies per motius “electorals”. “Per això ERC i el PP uneixen els seus vots per reprovar un ministra que casualment és del PSC”. “Això és una excusa per reprovar una magnífica ministra que és del PSC”, ha repetit abans d’acusar el govern de la Generalitat de gestionar de forma “desastrosa” les oposicions a funcionaris.

La diputada del PP Ana Maria Zurita va reteure a Raquel Sánchez “l’abandó” dels ciutadans en matèria ferroviària. “Crec que tots els grups d’aquesta cambra hauríem d’estar en reprovar l’acció de la ministra al capdavant del Ministeri”, va concloure.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió