Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 746
La República

El Congrés rebutja l’intent de Vox de tombar el projecte de llei de canvi climàtic i avala la seva tramitació

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats ha rebutjat l’intent de Vox de tombar el projecte de llei de canvi climàtic que marca el camí per assolir la neutralitat d’emissions el 2050. […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats ha rebutjat l’intent de Vox de tombar el projecte de llei de canvi climàtic que marca el camí per assolir la neutralitat d’emissions el 2050. PSOE i Unides Podem han comptat amb els vots del PP, ERC, JxCat, Cs, el PNB, EH Bildu i el BNG, entre d’altres, per refusar l’esmena a la totalitat del partit d’ultradreta. Vox assegura a l’esmena que l’emergència climàtica és “una nova excusa per al dirigisme”: “L’alarmisme climàtic està fent de nova religió”, assegura Vox. L’esmena a la totalitat només ha obtingut el suport de Vox i Fòrum Astúries (53 diputats) mentre que la resta de l’hemicicle hi ha votat en contra, amb 294 ‘no’. No hi ha hagut cap abstenció.

“No hi ha alarmisme climàtic ni es tracta d’una nova religió. És pura física i química, aliena a les ideologies i a les religions”, ha contestat la vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. Ribera ha defensat que el projecte és “sòlid, complet, just i equilibrat” i “ofereix una resposta institucional coherent amb el desafiament que imposa l’emergència climàtica”. També el PP ha criticat Vox perquè “no són temps de negacionisme”.Ribera ha fet una crida als partits per “millorar” i “reforçar” el text i ha avisat: “Es confonen si pensen que és patriota rebutjar-la”. El text podrà patir modificacions en el tràmit parlamentari i, tal com està redactat, planteja que d’aquí al 2030 l’Estat haurà de reduir un 20% les emissions de CO2 en relació amb les de 1990.A banda, almenys un 70% del sistema elèctric s’haurà de generar amb energia renovable i un 35% del consum final (electricitat i també transport) haurà de ser de renovables. El 2050, el 100% de l’electricitat s’haurà de generar amb energies netes.

Relacionats