Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El congrés IOT arrenca amb 350 expositors, 250 experts i la previsió de 15.000 visitants

ACN L’Hospitalet de Llobregat – La setena edició de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) ha arrencat aquest dimarts amb 350 expositors, més de 250 experts sobre la digitalització a la […]

Agències 31/01/2023

ACN L’Hospitalet de Llobregat – La setena edició de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) ha arrencat aquest dimarts amb 350 expositors, més de 250 experts sobre la digitalització a la indústria i la previsió d’entre 12.000 i 15.000 visitants. “Les perspectives són molt bones, la veritat”, ha confirmat el director de l’IOTSWC, Roger Bou, en una entrevista amb l’ACN. “La sessió inaugural ha estat plena a vessar, les sales de ciberseguretat també i els expositors estan fent molts reunions de negoci”, ha enumerat Bou, que ha destacat que hi ha un 17% més de visitants registrats en comparació amb l’any passat. La fira torna a celebrar-se sota el paraigua de l’ISE, ocupa el pavelló 4 de Fira Gran Via i compta amb la participació de 34 empreses catalanes.

<em>(En l’actualització s’afegeixen fotografies, recursos i una entrevista amb el director de l’IOTSWC, Roger Bou)</em>

<strong>Un braç robòtic sensoritzat i un camió ‘smart’ de gestió de residus</strong>

També hi ha empreses líders del sector com ABB, Altair, Amazon Web Services, Deutsche Telekom, Device Authority, Entrust, Faircom, KNX o Nozomi Networks. Les companyies mostren a l’IOTSWC les novetats en productes, serveis i processos en tecnologia aplicada a la transformació de la indústria en l’àmbit de l’internet de les coses, la intel·ligència artificial, els bessons digitals i el blockchain. “A la Testbed Area hi podem trobar un braç robòtic col·laboratiu i sensoritzat per evitar moviments bruscos que puguin fer mal a les persones”, ha apuntat el director de l’IOTSWC. “Una tecnologia molt important en fàbriques o hospitals”, ha precisat Bou, que també ha parlat d’un vehicle ‘smart’ per a la gestió dels residus de la ciutat.

“Es tracta d’un camió més eficient i amb tot de sensors per circular i gestionar els residus en les metròpolis del futur”, ha reblat el director de l’IOTSWC. Amb el lema ‘Tecnologies trencadores per a la transformació de la indústria’, el congrés s’articula al voltant de sis eixos temàtics: indústria IOT, intel·ligència artificial, bessons digitals, Edge Computing, Realitat Augmentada i 5G. Entre els ponents destacats del saló d’enguany hi ha el director executiu i científic en cap del Digital Twin Institute, Michael Grieves; el responsable adjunt d’Indústria 5.0 a la Comissió Europea, Sean O’Reagain,; el conseller delegat de l’associació KNX, Heinz Lux; la líder digital de l’empresa ABB, Mari Emilia Hapala; o la directora executiva de Relayr, Jessica Poliner.

La presència de dotze start-ups estatals i internacionals a l’Startup Pavilion i una nova edició dels IOT Solutions Awards completen l’oferta d’un certamen que se celebra novament amb el Barcelona Cybersecurity Congress (BCC). Organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el BCC compta amb un programa de conferències i activitats, una zona expositiva, un espai per a start-ups i un ‘hacking village’.