Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

El Congrés Dona i Empresa alerta de la bretxa digital en les dones i lamenta la seva poca presència a les carreres TIC

ACN Barcelona.-La presidenta de la Comissió Dona i Empresa, Iolanda Piedra, ha advertit aquest divendres de la bretxa digital en les dones, que s’afegeix a la salarial, i ho ha […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-La presidenta de la Comissió Dona i Empresa, Iolanda Piedra, ha advertit aquest divendres de la bretxa digital en les dones, que s’afegeix a la salarial, i ho ha atribuït “als diferents estereotips i als rols de societat patriarcal” i a la manca de referents femenins en aquest camp i a la poca presència en les carreres TIC. Es tracta d’una de les conclusions del II Congrés Dona i Empresa, que finalitza aquesta tarda. “Les dones sempre han tingut sempre majors dificultats per accedir des d’un punt de vista tècnic i econòmic a aquest tipus d’infraestructures”, ha lamentat. Una altra de les conclusions del congrés és que les dones han hagut de destinar moltes més hores a la cura de la llar i als infants durant el teletreball que els homes.

Segons Piedra, a la bretxa salarial entre homes i dones s’hi ha afegit la digital, sobretot des d’ús tècnic d’aquestes tecnologies, com és la creació de programes o gestió de xarxes socials, ha apuntat. Per la presidenta de la Comissió Dona i Empresa de Pimec, un dels factors ha estat la manca de referents. En aquest sentit, ha explicat que en els llibres de text de les escoles, en només el 7,5% hi apareixen referents femenins i en l’àmbit de les matriculacions, tot i que més de la meitat de les matriculacions són de dones i obtenen millors resultats, només el 13% ho fan en carreres TIC.En un context de crisi com l’actual i d’impuls de la digitalització, Piedra considera que s’obren noves oportunitats. “La digitalització vol dir un canvi d’organització una nova forma de treball. Per això cal l’adaptació i el lideratge cooperatiu, en aquest camp les dones no tenim cap problema”, ha subratllat la presidenta de la Comissió, que considera que ara sobre una lluita per l’accés al talent femení en les capacitats tecnològics. En aquest punt, ha reivindicat que les pimes puguin accedir-hi davant les grans empreses. “Les pimes necessiten rivalitzar i tenir en el seu si per millorar i innovar el talent femení”, ha reclamat.

>

Relacionats