Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

El Congrés Dona i Empresa alerta de la bretxa digital en les dones i lamenta la seva poca presència a les carreres TIC

ACN Barcelona.-La presidenta de la Comissió Dona i Empresa, Iolanda Piedra, ha advertit aquest divendres de la bretxa digital en les dones, que s’afegeix a la salarial, i ho ha […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-La presidenta de la Comissió Dona i Empresa, Iolanda Piedra, ha advertit aquest divendres de la bretxa digital en les dones, que s’afegeix a la salarial, i ho ha atribuït “als diferents estereotips i als rols de societat patriarcal” i a la manca de referents femenins en aquest camp i a la poca presència en les carreres TIC. Es tracta d’una de les conclusions del II Congrés Dona i Empresa, que finalitza aquesta tarda. “Les dones sempre han tingut sempre majors dificultats per accedir des d’un punt de vista tècnic i econòmic a aquest tipus d’infraestructures”, ha lamentat. Una altra de les conclusions del congrés és que les dones han hagut de destinar moltes més hores a la cura de la llar i als infants durant el teletreball que els homes.

Segons Piedra, a la bretxa salarial entre homes i dones s’hi ha afegit la digital, sobretot des d’ús tècnic d’aquestes tecnologies, com és la creació de programes o gestió de xarxes socials, ha apuntat. Per la presidenta de la Comissió Dona i Empresa de Pimec, un dels factors ha estat la manca de referents. En aquest sentit, ha explicat que en els llibres de text de les escoles, en només el 7,5% hi apareixen referents femenins i en l’àmbit de les matriculacions, tot i que més de la meitat de les matriculacions són de dones i obtenen millors resultats, només el 13% ho fan en carreres TIC.En un context de crisi com l’actual i d’impuls de la digitalització, Piedra considera que s’obren noves oportunitats. “La digitalització vol dir un canvi d’organització una nova forma de treball. Per això cal l’adaptació i el lideratge cooperatiu, en aquest camp les dones no tenim cap problema”, ha subratllat la presidenta de la Comissió, que considera que ara sobre una lluita per l’accés al talent femení en les capacitats tecnològics. En aquest punt, ha reivindicat que les pimes puguin accedir-hi davant les grans empreses. “Les pimes necessiten rivalitzar i tenir en el seu si per millorar i innovar el talent femení”, ha reclamat.D’altra banda, Piedra també ha constatat les diferències de rol entre els homes i les dones en el teletreball durant una situació “alarmant” com la crisi sanitària. “El que hem viscut fins ara no és teletreball”, ha conclòs la presidenta de la Comissió. “El teletreball ha de ser tractat com a perspectiva de gènere no només a nivell legislatiu sinó d’implementació”. Piedra ha citat les dades de l’Enquesta sobre els Usos i el Confinament i que determina que els homes destinen moltes menys hores a la cura de la llar (13 hores menys) i dels infants (4,3 hores entre les dones davant 2,1 dels homes). La segona edició del Congrés Dona i Empresa organitzat per Pimec finalitza aquesta tarda després de tres jornades al voltant de la digitalització, el teletreball i la corresponsabilitat i s’ha hagut de celebrar virtualment per la situació de pandèmia. En total, hi han pres part mig milers de persones al llarg dels tres dies.

Relacionats