Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Congrés convalidarà el decret ‘horeca’ tot i les crítiques per “insuficient” i la petició d’ajudes directes

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats convalidarà el decret ‘horeca’ destinat a reforçar l’hostaleria, el turisme i el comerç amb reduccions del lloguer, rebaixes fiscals i de cotitzacions a la Seguretat […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats convalidarà el decret ‘horeca’ destinat a reforçar l’hostaleria, el turisme i el comerç amb reduccions del lloguer, rebaixes fiscals i de cotitzacions a la Seguretat Social per valor de 4.220 milions d’euros. Tot i que la iniciativa del govern espanyol s’aprovarà, els grups de l’oposició han criticat que és un decret “insuficient” i han reclamat “ajudes directes” per assegurar la supervivència de les empreses del sector. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha defensat que el decret s’adapta a la situació canviant de la pandèmia i ha pronosticat un “fort repunt” de l’activitat quan millori la situació sanitària.

El diputat del PP Agustín Almodóbar ha dit que el decret és “insuficient i deficient”. “Això és tot del que és capaç el govern?”, ha preguntat, i ha demanat que “complementin el poc que han fet amb ajudes directes”.ERC també ha criticat que les “compensacions” són “insuficients” i “arriben tard i malament”, segons ha manifestat el diputat Joan Capdevila. El portaveu del PDeCAT, Ferran Bel, ha lamentat que les mesures es queden “molt curtes i arriben molt tard”. “Pal·liaran una mica la situació dramàtica però no són en cap cas suficients”, ha subratllat Bel.La diputada de Cs María Carmen Martínez ha reclamat ajudes directes i ha opinat que el decret “no cobreix per a res les necessitats reals d’aquests sectors”. El que fa és “postergar el problema però no solucionar-lo”, ha dit.