Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Congrés Bicentenari dels Pobles celebrat a Veneçuela aprova una resolució de la CUP que defensa l’autodeterminació

ACN Barcelona.-El Congrés Bicentenari dels Pobles, convocat pel president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha aprovat una resolució a favor del dret a l’autodeterminació presentada per la CUP, el BNG i […]

Agències 26/06/2021

ACN Barcelona.-El Congrés Bicentenari dels Pobles, convocat pel president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha aprovat una resolució a favor del dret a l’autodeterminació presentada per la CUP, el BNG i Sortu, que també hi han reclamat “la fi de la repressió a l’Estat espanyol i l’amnistia per a totes les persones represaliades”, segons han informat els anticapitalistes. Les diputades al Parlament Maria Sirvent i Basha Changuerra han pres part d’aquest esdeveniment, que s’ha organitzat amb entitats, partits i organitzacions d’arreu “davant de noves amenaces imperialistes i colonialistes” i pretén promoure la sobirania, la defensa de l’autodeterminació i dels drets humans i la coordinació internacional.

Alhora, vol una “major comprensió de la realitat de Veneçuela” 200 anys després de la batalla de Carabobo, una de les primeres accions armades de la independència de l’antiga colònia espanyola. Sirvent i Changuerra hi han explicat el conflicte català i la situació que pateix el moviment independentista, amb més de 3.000 encausats. A més, han assegurat que els indults als líders independentistes que van ser empresonats arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 “no posaran fi a la repressió i la persecució política del moviment”.