Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Congrés avala tramitar la llei de millora de la protecció de persones orfes víctimes de la violència masclista

ACN Madrid.-El Congrés avalarà la tramitació de la llei de millora de la protecció de persones orfes víctimes de la violència masclista impulsada pel PSOE. La iniciativa serà admesa sense […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Madrid.-El Congrés avalarà la tramitació de la llei de millora de la protecció de persones orfes víctimes de la violència masclista impulsada pel PSOE. La iniciativa serà admesa sense vots en contra, ja que encara que Vox l’ha criticada per “discriminatòria” amb altres orfes, ha avançat que no s’hi oposarà. La diputada del PSOE Lidia Guinart ha defensat que la iniciativa vol “millorar la vida dels orfes en la mesura del possible, fer que la seva vida no sigui més difícil del que ja ho és” amb “l’eliminació de traves”. En el debat d’aquest dimarts a la tarda a la cambra baixa, Guinart ha carregat contra “les consignes negacionistes de la dreta ultra” i ha dit que cal “acabar amb els discursos” que “desincentiven les denúncies”.

El PP també ha mostrat suport a la llei i ha assegurat que té un “compromís ferm” amb els menors víctimes de violència de gènere, encara que ha utilitzat el seu torn per criticar la gestió del Ministeri d’Igualtat. Cs ha coincidit que cal acabar amb la “xacra” de la violència masclista, però ha demanat deixar de banda “sectarismes”.ERC, JxCat, el PNB i EH Bildu han mostrat suport a la tramitació.