Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Congrés aprova la iniciativa de JxC de rebaixar l’IVA dels serveis funeraris del 21 al 10%

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats ha aprovat una Proposició no de Llei presentada per Junts per Catalunya (JxC) per rebaixar l’IVA dels serveis funeraris del 21 al 10%. El portaveu […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Madrid.-El Congrés dels Diputats ha aprovat una Proposició no de Llei presentada per Junts per Catalunya (JxC) per rebaixar l’IVA dels serveis funeraris del 21 al 10%. El portaveu econòmic de la formació a la cambra baixa espanyola, Ferran Bel, ha calculat que això suposaria un estalvi “d’entre 300 i 500 euros per família”. La proposició preveu que els costos de la reducció es reparteixin al 50% entre l’Estat i les Autonomies. El diputat de JxC també ha recordat que molts països de l’entorn d’Espanya tenen un IVA superreduït per a aquests serveis i que, fins i tot, n’hi ha que no li apliquen aquest impost. La Comissió d’Hisenda ha tirat endavant la proposta amb els vots en contra de PSOE i Podem.

Segons els càlculs de la formació catalana, les assegurances de vida cobreixen aproximadament el 50% de les famílies, mentre que l’altra meitat es troba en una situació més vulnerable. Per això JxC considera “imprescindible” la rebaixa, més tenint en compte les dificultats afegides de la crisi de la covid-19.JxC recorda que el març del 2017 ja va presentar una iniciativa com aquesta que també va ser aprovada, però que no es va arribar a aplicar. Per això l’ha tornat a presentar ara i la formació lamenta que “PSOE i Podem hi hagin votat en contra, quan el 2017 hi van votar a favor”, aleshores amb govern del PP. Bel espera que aquesta vegada sí es compleixi el mandat de la cambra baixa espanyola.