Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El confinament va accentuar la bretxa de gènere entre investigadors i va afectar més la producció científica de dones

ACN Madrid.-La bretxa de gènere es va accentuar durant el confinament entre els personal investigador, segons una enquesta realitzada per la Unitat Dones i Ciència del Ministeri de Ciència. El […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Madrid.-La bretxa de gènere es va accentuar durant el confinament entre els personal investigador, segons una enquesta realitzada per la Unitat Dones i Ciència del Ministeri de Ciència. El resultats mostren que gairebé el 50% de les dones, pel 20% dels homes, es va encarregar en exclusiva de les tasques de neteja de la llar, mentre que el 43,8% de les dones, pel 18,3% dels homes, va assumir les tasques de cura de persones a càrrec. La cura compartida ha estat per al 70% dels homes, mentre que representa el 45,5% de les dones. Pel que fa la producció científica, el 33% de els dones creu que aquesta s’ha vist afectat per les responsabilitats domèstiques i de cura, mentre que així ho veuen un 25% dels homes.

El 30,8% del personal investigador no va presentar cap publicació durant el confinament, un 27,9% homes i un 33,1% dones. Del 69,2% que sí en va presentar, el 43,6% d’homes en va presentar dues o més, mentre que van ser el 37,2% de les dones. Les dades mostren com la desigual conciliació durant el confinament es tradueix en més dificultats per a les dones a l’hora de desenvolupar la seva activitat investigadora i a llarg termini pot afectar negativament la seva carrera.L’enquesta l’han contestat 1.563 investigadors i investigadores d’organismes públics. El sondeig es va fer entre el 2 i el 17 de juliol de manera telemàtica. El 42% dels participants van ser homes i el 58% dones.