Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

El Comú de Lleida demana suport a totes les institucions per no deixar sola la Paeria en la gestió dels temporers

ACN Lleida.-El grup municipal del Comú de Lleida conjuntament amb el grup d’En Comú Podem a la Diputació han manifestat la seva preocupació per la “criminalització” que consideren que s’està […]

Avatar
Agències 02/06/2020

ACN Lleida.-El grup municipal del Comú de Lleida conjuntament amb el grup d’En Comú Podem a la Diputació han manifestat la seva preocupació per la “criminalització” que consideren que s’està fent al govern de la Paeria en la gestió del dispositiu de temporers. En aquest sentit, demanen coresponsabilitat de totes les administracions públiques per atendre l’arribada de persones temporeres com es mereixen i insisteixen a la Generalitat i a l’Estat en que s’impliquin i aportin amb “urgència” el finançament necessari perquè l’operatiu sigui el millor possible. Els comuns també demanen explicacions a la subdelegació del govern espanyol a Lleida per la “persecució” a la qual estan sotmeten als temporers a través de controls policials.

Des del grup municipal del Comú de Lleida – que forma part dels tres socis de govern a la Paeria – conjuntament amb el grup d’ECP a la Diputació, han enviat aquest dimarts una carta demanant responsabilitats al delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i al subdelegat del govern espanyol, José Crespin. En la missiva demanen que es posi fi a qualsevol persecució de persones temporeres, i mesures per ajudar als ajuntaments en al construcció d’allotjaments. També sol·liciten mesures d’inspecció que garanteixin el compliment de la llei, així com una regularització extraordinària perquè les persones migrades puguin treballar amb contracte.La regidora i diputada Elena Ferre ha recordat que durant l’inici de la pandèmia ja van demanar ajudes directes als ajuntaments per afrontar la situació, especialment greu en consistoris com el de Lleida, amb dificultats financeres anteriors a la crisi, una petició que només ha comptat amb resposta, segons Ferre, per part de la Diputació, i tot i així, aquesta ha resultat ser insuficient. Segons Ferre, la Paeria ha hagut de costejar el cost de l’operatiu de Fira de Lleida, 295.000 euros, amb l’única aportació de 70.000 euros per part de la Diputació.

Relacionats