Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

El Comú de Lleida demana al PSC que concreti sobre el model de ciutat per presentar la moció de censura

ACN Lleida.-El Comú de Lleida ha plantejat una sèrie de qüestions al PSC després de la proposta de formar un govern alternatiu al d’ERC i JxCat a la Paeria i […]

Agències 14/01/2022

ACN Lleida.-El Comú de Lleida ha plantejat una sèrie de qüestions al PSC després de la proposta de formar un govern alternatiu al d’ERC i JxCat a la Paeria i tirar endavant així la moció de censura. El portaveu de la formació Sergi Talamonte, ha dit que cal superar “obstacles” sobre el model de ciutat, com el projecte de Torre Salses. De la seva banda, el regidor socialista Jaume Sellés, ha dit que són “optimistes” i que treballaran fins al darrer segon abans del 27 de gener per aconseguir els suports per presentar la moció de censura. Per la seva part, el portaveu del PPC, Xavier Palau, ha insistit en la necessitat de formar govern amb comuns i socialistes si es vol un “canvi real”, una possibilitat que els comuns han descartat amb rotunditat.

Talamonte ha concreta que el PSC ha de respondre sobre aspectes com el del projecte comercial de Torre Salses, precisament impulsat per l’anterior govern socialista, les polítiques fiscals, l’atenció als temporers, la mobilitat o l’urbanisme. Són “punts de conflicte”, ha afegit, que ara cal veure si són capaços de superar per passar a debatre sobre un possible govern alternatiu. Després, ha dit, també caldrà veure si són capaços de plantejar un pressupost alternatiu al d’ERC i JxCat. Talamonte ha dit que celebren que el PSC vulgui formar un govern amb ells però ha remarcat que mai governaran amb el PPC, ja que després de l’experiència de fer-ho amb Junts, consideren que no tindria sentit explorar aquesta possibilitat amb una força amb qui encara són mes “antagònics”.El regidor socialista Jaume Sellés ha assegurat que estudiaran i traslladaran a la comissió executiva les propostes del Comú per tal de continuar treballant per un “canvi necessari” que veuen com a possible i “viu” fins al 27 de gener, que és la data límit per aconseguir els 14 vots de suport a la moció de censura. Finalment, el portaveu del PPC, Xavier Palau, ha demanat “generositat” als grups a l’oposició per fer possible el canvi i ha reiterat que estan disposats a deixar de banda “qüestions ideològiques” per formar govern amb el PSC i el Comú.