Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Comitè d’Empresa d’ICL celebra la retirada de l’ERO però alerta que “la cursa no ha acabat”

ACN Súria.-El comitè de treballadors d’ICL a Súria ha celebrat que l’empresa hagi decidit retirar l’ERO que suposava l’acomiadament de 110 persones. El seu president, Òscar Martínez, reconeix que s’ha […]

Agències 06/11/2020

ACN Súria.-El comitè de treballadors d’ICL a Súria ha celebrat que l’empresa hagi decidit retirar l’ERO que suposava l’acomiadament de 110 persones. El seu president, Òscar Martínez, reconeix que s’ha fet “una passa endavant, però no ha acabat la cursa”. Tot i la retirada de l’ERO, ICL preveu una reorganització que suposarà entre 20 i 25 baixes, que esperen que puguin ser prejubilacions. Des del comitè, però, alerten que caldrà veure que les persones que es trobin en situació de prejubilar-se i ho vulguin fer pertanyin al mateix departament del qual ICl vol prescindir. I és que els empleats se subdivideixen en oficines, mina i fàbrica “i a hores d’ara no sabem d’on volen reduir”. “Caldrà fer un últim esforç perquè siguin voluntàries”, diu Martínez.

El president del comitè de treballadors reconeix que estan “contents”. “Treure un ERE de damunt de la taula no és fàcil”, assegura, tot avalant també la feina que s’ha fet des de la direcció d’ICL Iberia per convèncer a la matriu, ICL Grup. També creu que, els números d’aquest octubre, en què s’ha assolit “rècord” d’extracció a la mina de Cabanasses, ha ajudat.800.000 tones pel 2021De cara al 2021, ICL Iberia s’ha marcat extreure 800.000 tones de potassa de la mina de Cabanasses –per aquest 2020 l’objectiu era 500.000, al que no s’arribarà. L’auge en les previsions ve motivat per la nova rampa, que entre altres aspectes, permetrà treballar set dies a la setmana –ara s’està descansant un. No obstant això, apel·la Martínez, caldrà fer més torns i, per tant, “ser més persones”.