Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El comitè d’empresa de TVC reclama la reforma de la Llei de la CCMA i canviar el seu Consell de govern caducat

ACN Barcelona.-El comitè d’empresa de TVC ha reclamat aquest dijous la reforma de la Llei de la CCMA i canviar el seu Consell de govern “caducat i reduït a quatre […]

Agències 02/05/2019

ACN Barcelona.-El comitè d’empresa de TVC ha reclamat aquest dijous la reforma de la Llei de la CCMA i canviar el seu Consell de govern “caducat i reduït a quatre membres”. A través d’un comunicat de CCOO, ha apuntat que “per blindar els mitjans cal reformar d’una vegada la Llei de la CCMA per fer una Corporació de mitjans més independents, més plurals i més oberts a la ciutadania, i canviar el Consell de govern caducat i reduït a quatre membres”. També s’aposta per aconseguir “un finançament plurianual, suficient i estable per encarar el futur, a través del Contracte programa pendent des del 2009”. En aquest sentit, s’insta als parlamentaris perquè culminin la reforma de la Llei “pendent des de fa anys”.

Des del comitè d’empresa de TVC, es considera que després d’una campanya electoral amb atacs virulents contra TV3 i la CCMA per part del PP, Ciutadans i Vox, els resultats electorals donen aire “als mitjans públics amenaçats”. En aquest context, aposten per preservar la televisió i la ràdio públiques “dels atacs demolidors i també del patrimonialisme partidista”. El comitè d’empresa de TVC reclama una nova llei de la Corporació amb “un sistema d’elecció dels consellers i dels directius, professional i consensuat, i sense quotes partidistes”, així com “un contracte programa per dotar d’estabilitat la CCMA i continuar sent el motor del sector audiovisual de Catalunya”.