Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El comitè d’empresa de Nissan es reuneix amb el Govern per exigir-li “més implicació”

ACN Barcelona.-El comitè d’empresa de Nissan s’ha reunit aquest dimarts amb el Govern (el vicepresident Aragonès i els consellers Tremosa i El Homrani) per exigir “més implicació” de la Generalitat […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Barcelona.-El comitè d’empresa de Nissan s’ha reunit aquest dimarts amb el Govern (el vicepresident Aragonès i els consellers Tremosa i El Homrani) per exigir “més implicació” de la Generalitat en el procés de reindustralització de la factoria de la Zona Franca. “Demanem molt més i no volem lamentacions, que es fa tot el que es pot i que fins aquí hem arribat. Això no ens val, nosaltres volem compromisos reals”, ha afirmat el portaveu de CCOO a Nissan, Miguel Ángel Boiza, a la sortida de la reunió al Departament d’Economia. De fet, el comitè d’empresa ha expressat els seus “dubtes” amb la bona marxa de la mesa de reindustrialització i ha avisat que el temps s’està esgotant. “La data límit per conèixer l’empresa és aquest setembre”, ha recalcat Boiza.

“S’ha de tenir en compte que no només és tenir la nova companyia, sinó que s’ha de negociar tot el procés de reindustrialització i de recol·locació de la plantilla actual. Tot això necessita un temps”, ha assenyalat el portaveu de CCOO a Nissan, que ha reiterat els “recels” del comitè d’empresa amb la taula de reindustrialització i de la coordinació entre les parts. “Tenim clar que qualsevol projecte important que vulgui venir no ho farà només per les ajudes europees”, ha assenyalat Boiza. “Sinó que vindrà també pel què aporti cada administració en el seu terreny. I tenim por que la rivalitat constant entre els governs de Catalunya i Espanya vagi en detriment i resti més que sumi”, ha reflexionat en veu alta el portaveu de CCOO a Nissan.”Aquest és el nostre temor i sortim de la reunió amb els mateixos dubtes amb els que hem entrat”, ha criticat Boiza, que ha demanat a les dues administracions que “posin per davant” l’interès de la ciutadania i intentar que es perdin la menor quantitat de llocs de treball. “El que han de fer és treballar units. Ha arribat el moment de no queixar-se tant i posar-se a actuar més”, ha etzibat el membre del comitè d’empresa de Nissan, que ha acusat la Generalitat de “tirar pilotes fores” amb els fons europeus Next Generation. “El Govern ens diu que no té molta capacitat per prendre decisions sobre aquests fons, que ho coordina tot Madrid”, ha desvetllat Boiza. “I això es una cosa que no ens creiem. Entenem que la Generalitat té molt a dir en aquest projecte i, pel que sigui, no s’està atrevint a fer-ho”, ha conclòs el portaveu de CCOO a Nissan.