Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El comitè d’empresa de la planta de Bosch a Castellet i la Gornal acusen la multinacional d’abandonar la planta

ACN Castellet i la Gornal.-El comitè d’empresa de la planta que la multinacional Bosch té a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) acusa els responsables de la firma d’haver abandonat […]

Agències 07/09/2020

ACN Castellet i la Gornal.-El comitè d’empresa de la planta que la multinacional Bosch té a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) acusa els responsables de la firma d’haver abandonat la instal·lació. El president del comitè, Carlos Teruel, ha explicat en declaracions a l’ACN que fa temps que la direcció no té present aquesta factoria en els seus plans. “Es veu en els petits detalls, s’espatllen les màquines i no les arreglen”, ha indicat. Aquest dilluns el responsable de recursos humans estatal de la multinacional els ha anunciat la voluntat de tancar la planta, una decisió que afectarà una plantilla de 300 treballadors. El comitè es marca com a prioritat revertir la decisió, tot i que Teruel admet que serà “difícil”.

El president del comitè d’empresa de la planta de Bosch a Castellet i la Gornal ha recordat que el 2014 ja es va signar un pacte amb la direcció que va significar “una reducció salarial i de beneficis socials important” a canvi de mantenir els 300 treballadors durant 5 anys.Sí s’ha complert l’extrem de mantenir la plantilla fins ara però, segons Teruel, el pacte anava acompanyat d’un compromís de l’empresa per mantenir inversions a la planta que no s’ha complert. A poc a poc, afegeix, la producció s’ha anat derivant cap a l’Europa de l’Est, per una pura qüestió de competitivitat, al seu parer.Davant d’aquest escenari, i del “tancament ordenat” que ha anunciat la direcció, el comitè d’empresa ha rebutjat la proposta d’ERO i han reclamat entrevistar-se amb algun càrrec de pes de la multinacional perquè els expliqui els motius. La prioritat del comitès, ha indicat el mateix Teruel, és revertir la decisió de la multinacional. Però la “pressa” que han entrevist en la reunió que han mantingut avui -que enceta el període administratiu de negociació de l’expedient- els fa preveure que serà “difícil”.De moment, el comitè ha començat a fer assemblees amb els treballadors per intentar determinar quin pla d’accions desenvolupen a partir d’ara.