Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El comitè d’empresa d’Adif a Barcelona denuncia externalitzacions “sistemàtiques” en àrees “crítiques”

ACN Barcelona.-El comitè d’empresa d’Adif a Barcelona denuncia que l’empresa està promovent un pla de privatització “sistemàtic” que deriva en l’externalització de serveis en àrees “crítiques”. En un comunicat emès […]

Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-El comitè d’empresa d’Adif a Barcelona denuncia que l’empresa està promovent un pla de privatització “sistemàtic” que deriva en l’externalització de serveis en àrees “crítiques”. En un comunicat emès aquest dimarts, defensa que la falta de personal és “preocupant” i assegura que la situació està derivant en “multitud de problemes”, sent Barcelona una de les demarcacions més afectades. Segons indica el comitè d’empresa, la plantilla d’Adif al territori durant el 2020 s’ha reduït al mateix ritme que els últims quatre anys junts, concretament un 20%. En aquest sentit, els treballadors de Barcelona han acordat de forma unànime donar suport a “totes les mesures de pressió” aprovades pels Comitès Generals d’Empresa per revertir la situació.

En el comunicat d’aquest dimarts, el comitè d’empresa d’Adif a Barcelona denuncia que el manteniment del servei s’adjudica a empreses que “no disposen d’empleats qualificats ni de les eines adequades per fer els treballs”. També lamenta les “excessives càrregues de treball” del personal de circulació i una desaparició constant del personal de les estacions. Finalment, apunta que el servei de megafonia també es troba en procés d’externalització i que els càrrecs de direcció creixen mentre es van reduint els de gestió i administració.