Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El Col·legi d’Economistes demana mesures de contenció de preus i un pacte de rendes “que eviti efectes de segona ronda”

ACN Barcelona – El Col·legi d’Economistes de Catalunya ha demanat mesures de contenció dels preus i un pacte de rendes “que eviti efectes de segona ronda” hores després de conèixer-se […]

Agències 29/09/2022

ACN Barcelona – El Col·legi d’Economistes de Catalunya ha demanat mesures de contenció dels preus i un pacte de rendes “que eviti efectes de segona ronda” hores després de conèixer-se l’actualització de l’IPC del setembre, que tot i moderar-se un punt i mig la variació anual continua al 9%. L’entitat considera que la reducció del 0,6% de l’IPC mensual del setembre respecte de l’agost és positiva, però adverteix que el ritme de moderació dels preus serà, “molt probablement, lent”. En aquest sentit, afirmen que cal esperar que la inèrcia de desacceleració de la inflació es mantingui en els propers mesos. El degà del Col·legi, Carles Puig de Travy, ha remarcat la importància d’actuar sobre els “factors d’oferta” que provoquen les “tensions inflacionàries”.

t>TÍTOL:

El Col·legi d’Economistes demana mesures de contenció de preus i un pacte de rendes “que eviti efectes de segona ronda”

SUBTÍTOL:

L’entitat celebra el descens de l’IPC del setembre però avisa que la moderació de la inflació serà “molt lenta”

ENTRADETA:

El Col·legi d’Economistes de Catalunya ha demanat mesures de contenció dels preus i un pacte de rendes “que eviti efectes de segona ronda” hores després de conèixer-se l’actualització de l’IPC del setembre, que tot i moderar-se un punt i mig la variació anual continua al 9%. L’entitat considera que la reducció del 0,6% de l’IPC mensual del setembre respecte de l’agost és positiva, però també adverteix que el ritme de moderació dels preus serà, “molt probablement, lent”. En aquest sentit, afirmen que cal esperar que la inèrcia de desacceleració de la inflació es mantingui en els propers mesos. El degà del Col·legi, Carles Puig de Travy, ha remarcat la importància dels “factors d’oferta” que provoquen les “tensions inflacionàries”.

COS: