Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El Col·legi de Periodistes demana que s’exigeixi la titulació en periodisme o comunicació en una convocatòria de RTVE

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Col·legi de Periodistes de Catalunya demana que s’exigeixi la titulació universitària de grau o llicenciatura en periodisme o comunicació a la convocatòria de 354 places de caràcter informatiu i de continguts de la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola. Considera que les tasques descrites estan “estrictament atribuïdes” a professionals d’aquests dos àmbits i, per aquest motiu, demana que es modifiquin les bases. “Millorarà la qualitat i la credibilitat de la informació que es proporciona, i ajudarà a garantir que els mitjans públics compleixin amb la responsabilitat d’informar l’audiència de manera justa”, assenyala en un comunicat.

També manifesta que disposar d’una formació adequada en periodisme i comunicació “inclou coneixements sobre ètica periodística, redacció i anàlisi crítica, entre altres”, mentre que la manca d’aquestes aptituds pot tenir “greus conseqüències en la qualitat i la credibilitat de la informació”.

Publicitat

Finalment recorda que els mitjans públics són “garantia d’accés universal” a una informació de qualitat, plural i independent. “Per això, és fonamental garantir la seva qualitat, professionalitat, independència, pluralitat i viabilitat”, conclou.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió