Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El Col·lectiu Ronda reclama a l’Estat que “acabi amb la discriminació” de les treballadores de la llar

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Col·lectiu Ronda celebra la “històrica” sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que veu discriminatori la normativa estatal que regula la desocupació i que no permet a les treballadores de la llar de la prestació d’atur com la resta d’empleats assalariats. El despatx d’advocats demana en un comunicat al govern espanyol que “acabi amb la discriminació” del col·lectiu i que reformi “sense demora” el règim especial de les empleades de la Llar, assumint com a pròpies les obligacions que emanen del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT). Els advocats lamenten que “malgrat les reiterades promeses” l’executiu que presideix Pedro Sánchez “segueix sense ratificar ni reconèixer” aquest conveni.

“No podem continuar situats als marges de la legalitat comunitària ni permetre la discriminació sistemàtica i sense causa de centenars de milers de dones condemnades a formes a penes dissimulades d’exclusió”, assegura el col·lectiu.

Publicitat

El despatx d’advocats ha afegit que l’exclusió de la prestació per desocupació condemnada pel TJUE “és tan sols una d’aquestes doloroses exclusions” d’aquest col·lectiu format per dones, moltes de les quals situació administrativa irregular per la seva condició d’estrangeres.

Així doncs, han detallat que les empleades de la llar també queden fora de poder rebre indemnitzacions de Fogasa, pateixen limitacions a l’import màxim de la prestació de jubilació i es permet que la seva relació laboral s’extingeixi mitjançant la figura del desistiment, que no requereix causa ni justificació per acomiadar.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió