Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

El col·lectiu Dones i Cultura dona suport a un anònim que acusa el formador de circ Emiliano Ron d’agressions sexuals

ACN Barcelona.-El col·lectiu Dones i Cultura ha donat suport a un comunicat anònim (“per motius de seguretat”, segons recull el text) que acusa el formador de circ Emiliano Ron de […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-El col·lectiu Dones i Cultura ha donat suport a un comunicat anònim (“per motius de seguretat”, segons recull el text) que acusa el formador de circ Emiliano Ron de diverses tipologies d’agressió sexual. El text, que li atribueix violació, assetjament i abús psicològic entre d’altres, afirma que “no són fets aïllats” i que han estat “recurrents sota un patró de maltractament”. Les autores han “presenciat” o “patit” alguns d’aquests comportaments i diuen que han parlat amb “10 dones joves del sector del circ” que els han confirmat les acusacions que formulen. El text, adreçat a alumnes o professionals que col·laboren amb Ron alerta que mentre li segueixin donant “feina o suport” estan “possibilitant i perpetuant patrons de violència”.

“No tenim cap intenció de deshumanitzar l’Emiliano, però certament estem en un moment de passar comptes: els seus comportaments abusius han de parar”, indica l’escrit. “Hem d’aturar el mal que està fent a aquest sector i hem de conèixer el mal que ha causat a les vides de moltes artistes”, afegeix.El text inclou un vincle a una petició per recollir signatures per exigir a l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, a LaBonita Cooperativa, a Catchlt Ropes i a The Aerial Movement que deixin de donar suport públic a Ron i deixin de treballar-hi “permanentment”.