Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El col·lectiu barceloní El Palomar, premi El Ojo Crítico de RNE d’arts plàstiques

ACN Barcelona.-El col·lectiu barceloní El Palomar ha guanyat el premi El Ojo Crítico de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) en la categoria d’arts plàstiques. Es tracta d’un col·lectiu “extradisciplinar amb perspectiva […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-El col·lectiu barceloní El Palomar ha guanyat el premi El Ojo Crítico de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) en la categoria d’arts plàstiques. Es tracta d’un col·lectiu “extradisciplinar amb perspectiva ‘queer'” en què és “difícil” separar la pràctica artística de la “dissident”, segons subratlla el jurat. També se n’ha destacat que ha estat capaç de crear un “espai físic de resistència davant l’homogeneïtzació de l’art”. A més se’n ressalta la tasca investigadora a partir de noms com Ismael Smith i Alberto Cardín. És el primer cop en 31 anys que aquest guardó recau en un col·lectiu. El d’arts plàstiques és el sisè premi anuncia després dels de música clàssica, teatre, còmic, dansa i cinema.

El Ojo Crítico de música clàssica ha recaigut en María Dueñas; el de teatre en el grup La Estampida; el de còmic, fallat per primer cop aquest any, ha estat per a Laura Pérez; el de dansa per a Jesús Rubio Gamo, i el de cine per a Patrícia López Arnaiz.En els propers dies s’han de donar a conèixer els guanyadors de les categories de música moderna, de narrativa i de poesia, així com el premi especial a una trajectòria i el premi iberoamericà.