Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El COCARMI demana a Drets Socials millorar el finançament del moviment associatiu de la discapacitat

ACN Barcelona – El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), ha demanat aquest dijous a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, millorar el finançament de les […]

Agències 14/07/2022

ACN Barcelona – El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), ha demanat aquest dijous a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, millorar el finançament de les entitats vinculades al moviment associatiu de la discapacitat. L’entitat s’ha reunit avui amb la consellera per presentar-li el nou comitè executiu i la trobada s’ha aprofitat per posar de relleu la “reducció” dels imports atorgats en algunes subvencions, fet que ha afectat principalment les entitats federatives. Per això, COCARMI demana millores en el finançament, per seguir desenvolupant la funció de “representació i interlocució” davant les administracions i “d’atenció” d’un col·lectiu format per més de 634.000 persones a Catalunya.

La presidenta del COCARMI, Mercè Batlle, també ha recordat que continua pendent la convocatòria per finançar els sobrecostos derivats de la covid-19 dels serveis finançats a través de subvencions, així com també els que es van produir durant els primers mesos de pandèmia del 2020.

Una altra reclamació feta durant la reunió, “habitual en les darreres trobades amb representants del Govern”, fa referència a l’endarreriment en l’aprovació del Decret d’Accessibilitat, imprescindible per desenvolupar la llei del mateix nom i que, segons l’entitat, està “pendent des de fa sis anys”.

COCARMI també ha demanat que es reprengui l’activitat habitual del Consell de la Discapacitat de Catalunya i del calendari “estroncat per la pandèmia” del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.