Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Clúster de Materials Avançats de Catalunya triplica el nombre d’empreses associades en cinc anys

ACN Barcelona.-El Clúster de Materials Avançats de Catalunya ha triplicat el nombre d’empreses associades des de la seva creació, ara fa cinc anys, per part de la Generalitat a través […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-El Clúster de Materials Avançats de Catalunya ha triplicat el nombre d’empreses associades des de la seva creació, ara fa cinc anys, per part de la Generalitat a través d’ACCIO. Això suposa un increment del 190% del nombre de socis des dels seus inicis el 2015 amb 21 membres i segons el director de Clústers d’ACCIO, Joan Martí, permet “la seva consolidació com a ecosistema empresarial impulsor de la competitivitat del sector dels materials”. Actualment, el Clúster MAV està format per 61 empreses i centres de recerca que inclouen tota la cadena de valor dels materials.

Entre els seus membres, hi ha des de fabricants de matèries primeres fins a usuaris finals, passant per la producció primària, la transformació i la fabricació. També hi ha distribuïdors que connecten els fabricants de materials amb els usuaris finals de sectors com el ferroviari, l’automoció, l’energia, els equipaments mèdics, el ‘packaging’ o l’hàbitat, entre d’altres.Des del 2015, el clúster ha contribuït a impulsar el negoci dels materials i fomentar sinèrgies entre els seus membres i sectors afins, a més d’aportar informació estratègica als seus membres i promoure la col·laboració per a les empreses que en formen part.Els materials avançats, definits per la Comissió Europea com una de les ‘Key Enable Technologies’, són aquells que aporten un valor afegit gràcies a una innovació tecnològica i/o funcional. Aquesta innovació pot donar-se en diverses dimensions, com són la composició del material, les seves propietats, l’aplicació, el sector al que es dirigeix o el procés de fabricació.