Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Clúster de l’Automoció reclama que la gestió del centre de Martorell depengui de les empreses del sector

ACN Barcelona.-El Clúster de l’Automoció de Catalunya (CIAC) ha reclamat aquest dijous que la gestió del centre de Martorell depengui de les empreses del sector, i ha recordat que els […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-El Clúster de l’Automoció de Catalunya (CIAC) ha reclamat aquest dijous que la gestió del centre de Martorell depengui de les empreses del sector, i ha recordat que els retards en la licitació, des del 2015, han afectat “de manera molt directa la credibilitat del projecte” i no han permès “desenvolupar la formació demandada pel sector”. El Clúster participa en les consultes prèvies que ha iniciat el Govern per recollir informació sobre com ha de ser la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell, que està estancat des de fa anys. El president del CIAC, Josep Maria Vall, ha assegurat que “el sector necessita” que el projecte a Martorell “acabi bé”.

En un comunicat, el CIAC considera que el propi Clúster i el departament d’Empresa “han de tenir un paper rellevant en la licitació i posterior governança del centre” però que el seu gestor “ha de tenir total autonomia per donar resposta a les necessitats del sector i rendir comptes al Consorci de Formació Professional d’Automoció”. En aquest consorci hi ha el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, l’Ajuntament de Martorell, el departament de Presidència, el departament d’Empresa i Coneixement, el departament d’Ensenyament i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies.