Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Claustre de la UdL exigeix l’alliberament dels polítics i líders independentistes empresonats

ACN UdL.-El Claustre extraordinari de la Universitat de Lleida (UdL) celebrat aquest dijous ha aprovat un manifest de rebuig a les condemnes als polítics i líders independentistes i a la […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN UdL.-El Claustre extraordinari de la Universitat de Lleida (UdL) celebrat aquest dijous ha aprovat un manifest de rebuig a les condemnes als polítics i líders independentistes i a la judicialització de la política. El text exigeix “la immediata posada en llibertat de les persones injustament condemnades o en presó provisional i el sobreseïment de tots els processos penals i administratius en curs relacionats així com el retorn de les persones exiliades”. D’altra banda, el Claustre ha acordat declarar persones ‘non grates’ al rei Felip VI, al jutge Manuel Marchena, i a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. També ha aprovat que el campus de Cappont prengui el nom de Campus 1 d’octubre, així com l’adhesió de la UdL a la vaga d’aquest divendres.

El Claustre de la UdL, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat per 108 vots a favor, 12 vots en contra, i 3 en blanc, un manifest per rebutjar les condemnes als polítics independentistes i la judicialització de la política. El text, basat en una proposta d’Universitats pels drets civils i la democràcia, i amb incorporacions d’Alternativa d’Estudiants, també inclou la creació d’una comissió d’avaluació del respecte dels drets humans, civils i polítics a l’estat espanyol, formada per membres de tota la comunitat educativa, que exporti els seus resultats i conclusions a l’àmbit universitari tant nacional com internacional.D’altra banda, el Claustre ha aprovat vuit propostes de les deu presentades per Alternativa d’Estudiants, entre les quals l’adhesió de la UdL a la vaga d’aquest divendres, la declaració de persones ‘non grates’ al rei Felip VI, al jutge Manuel Marchena i a la delegada del govern, Teresa Cunillera, i anomenar Campus 1 d’octubre a l’actual campus de Cappont.