Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El claustre de la UdG inicia el procés per renovar els estatuts

|

- Publicitat -

ACN Girona – El claustre de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat aquest dijous iniciar el procés per fer uns nous estatuts. Es tracta d’un tràmit per adaptar-los a la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU). La primera fase d’aquest procés s’allargarà fins el 2024 i un grup tècnic s’encarregarà de fer un esborrany d’avantproposta. Quan aquest document estigui acabat es presentarà en el claustre i es començarà a treballar de forma participativa el document definitiu que el rector presentarà a la mesa del claustre a finals del 2024 o principis del 2025 perquè finalment s’aprovin. En el claustre d’aquest dijous s’ha presentat el document Model UdG XXI, en què es planteja obrir un procés participatiu per definir un nou model educatiu.

La UdG ha fet el primer pas per renovar els estatuts universitaris per tal d’adaptar-los a la nova normativa espanyola. El claustre de la universitat ha aprovat per 46 vots a favor, 23 abstencions i 1 vot en contra iniciar aquest procés. Ara, hi haurà un grup tècnic liderat per la vicerectora de Desplegament Estatutari i Normatiu, Susana Oromí, que redactarà un esborrany d’avantproposta. El document es preveu tenir-lo tancat a principis del 2024 i es presentarà en el claustre, en què també es debatrà sobre l’abast i el procediment d’aprovació dels estatuts.

Publicitat

A continuació, tota la comunitat educativa podrà treballar de forma participativa en l’elaboració dels nous estatuts per fer una proposta definitiva. Aquesta nova fase estarà dirigida per la secretària general, Cristina Sánchez Miret. Finalment, el rector presentarà el document a la mesa del claustre a finals del 2024 o principis del 2025 per tal que en el següent claustre es pugui aprovar de forma definitiva.

En paral·lel a la nova normativa, els membres del claustre d’aquest dijous han debatut sobre el document ‘Model UdG XXI’. Es tracta d’una proposta que posa sobre la taula la necessitat de definir un model educatiu propi de la universitat gironina i adaptat a les noves necessitats. Aquesta transformació es vol fer de forma participativa i consensuada amb tota la comunitat.

En el primer document es plantegen diversos reptes que cal afrontar per teixit el nou model educatiu. Es preveu que es parli de la nova societat on la universitat haurà de donar-hi resposta i el sistema de governança que permeti posar en pràctica el nou model educatiu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió