Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

El cirurgians Jordi Cruz i Xavier Lleonart, nous president i secretari general de Metges de Catalunya

ACN Barcelona.-Els cirurgians Jordi Cruz (Hospital de Mataró) i Xavier Lleonart (Hospital de Terrassa) han estat elegits aquest dimecres president i secretari general de Metges de Catalunya (MC). Ambdós encapçalaven […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Barcelona.-Els cirurgians Jordi Cruz (Hospital de Mataró) i Xavier Lleonart (Hospital de Terrassa) han estat elegits aquest dimecres president i secretari general de Metges de Catalunya (MC). Ambdós encapçalaven la candidatura Implicació i Transparència, que s’ha imposat als comicis a la direcció del sindicat amb el 63% dels vots emesos. La llista Guanya amb nosaltres, encapçalada pel nefròleg de l’Hospital del Mar Josep Maria Puig -que fins ara ocupava la Secretaria General- ha quedat en segona posició. Cruz, que repeteix com a president, i Lleonart estaran acompanyats per Ana Maria Roca com a vicepresidenta, David Arribas com a vicesecretari general, Ramon Sarrias com a secretari de Finances i Xelo Casado com a vicesecretària de Finances.

La nova direcció de MC s’ha fixat com a objectius principals del mandat “la defensa dels drets i interessos dels facultatius” davant l’Institut Català de la Salut (ICS) i la sanitat concertada, així com recuperar les condicions laborals i professionals “perdudes tant per les retallades com a causa de la pandèmia de la covid-19”, segons indica el sindicat en un comunicat.També lluitarà per “acabar amb els contractes precaris, parcials, interins, eventuals i suplents”, sense oblidar l’objectiu d’aconseguir un conveni professional “de referència” per a tot el personal facultatiu de Catalunya.A banda d’això, es proposa “modernitzar l’estructura sindical” amb una reforma estatutària “que reforci els mecanismes de diàleg i decisió”, i amb l’establiment de nous canals de comunicació directa amb els afiliats.887 afiliats dels 9.841 que formen part del cens electoral han exercit el vot, el que representa una participació del 9%. Els comicis s’han celebrat a Barcelona, en el marc del 5è Congrés del sindicat que s’ha desenvolupat de manera telemàtica.

Relacionats