Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

El Circ Raluy inicia una nova etapa de la ma de la filla del fundador

ACN Mataró.-El Circ Raluy engega aquest dijous la seva nova etapa, després que el novembre passat morís el seu fundador, Carlos Raluy. La seva filla, Rosa Raluy, havia decidit engegar […]

Avatar
Agències 27/02/2020

ACN Mataró.-El Circ Raluy engega aquest dijous la seva nova etapa, després que el novembre passat morís el seu fundador, Carlos Raluy. La seva filla, Rosa Raluy, havia decidit engegar fa uns mesos el seu propi camí i va fundar una nova companyia, però ha ara torna “a casa” per agafar les regnes del circ històric: “El millor que podia fer és fusionar-lo amb el meu projecte”, ha explicat en una entrevista a l’ACN. La primera parada d’aquesta nova etapa és a Mataró, on el Circ Raluy presenta aquest dijous l’espectacle ‘Vekante’. Estarà en cartell fins al 8 de març. Després la carpa de circ farà gira per Catalunya durant tot el 2020. Ja hi ha confirmades ciutats com Castelldefels, Vilafranca del Penedès o Terrassa.

Rosa Raluy va obrir l’estiu de 2019 el seu projecte Circ Teatre Rosa Raluy, però “donades les circumstàncies”, amb la mort del seu pare només uns mesos després, es va veure obligada a “aparcar-lo” i “integrar-lo” al Circ Raluy. És la manera de donar continuïtat al projecte del circ històric i alhora dotar-lo d’una nova personalitat pròpia.En aquest sentit, al projecte s’incorporen els artistes del Circ Teatre Rosa Raluy, continuen també alguns dels artistes del circ històric i es manté l’important pes familiar. I és que a més de Rosa Raluy, hi ha també la vídua de Carlos Raluy; el marit de Rosa Raluy, el malabarista William Giribaldi, i les filles de la parella, les acròbates Kimberley i Jilian.El nou Circ Històric de Rosa Raluy, com s’ha rebatejat el nou projecte, debuta aquest dijous a Mataró, en una carpa instal·lada al parc central de la capital del Maresme. S’hi podrà veure l’espectacle ‘Vekante’ fins al 8 de març, una proposta de circ tradicional que es conjuga amb nous llenguatges del gènere.”És un espectacle molt complet”, ha detallat Raluy. Un equip de ball “d’alt nivell” s’integrarà en pràcticament totes les actuacions, en les que apareixerà una gran varietat d’artistes, com equilibristes, malabaristes, mags, còmics o pallassos. A més, l’espectacle segueix tot ell un fil argumental, a partir de la història d’un jove acròbata.’Vekante’ significa “despertar” i això és el que li passa al protagonista de l’espectacle, quan “descobreix el món meravellós de les arts escèniques”. Després de Mataró, on s’hi estarà fins al 8 de març, el circ farà gira per Catalunya –la primera sense el seu fundador–. La següent parada, a partir del 12 de març, serà Castelldefels.

Relacionats