Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges’ iniciarà els espectacles amb públic el dijous vinent a l’Alguer

ACN Barcelona.-El cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges’ iniciarà els espectacles amb públic el dijous 27 i el dissabte 29 d’agost a l’Alguer, a l’illa de Sardenya, en el […]

Avatar
Agències 21/08/2020

ACN Barcelona.-El cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges’ iniciarà els espectacles amb públic el dijous 27 i el dissabte 29 d’agost a l’Alguer, a l’illa de Sardenya, en el Parc Natural Regional de Port del Comte i el Parc Nacional de l’Asinara. Els dos recitals, organitzats amb l’Obra Cultural de l’Alguer dins les Festes 31 d’agost, aniran a càrrec de Carla Fajardo Martín, acompanyada a la guitarra per Laly Rodríguez. Pel que fa als primers recitals sense públic del cicle, que habitualment començava a l’abril, s’han fet durant el mes de juliol i es podran veure en el canal YouTube temàtic al setembre en commemoració de l’Any Perucho i l’Any Carner. En total, el cicle comptarà enguany amb deu recitals presencials i quatre no presencials.

Un cop iniciats, els recitals presencials continuaran després de l’estiu amb dues sortides fora de la Xarxa de Parcs Naturals. El primer serà el 20 de setembre a la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, amb un recital poètic a càrrec de Laura López Granell i Glòria Coll Domingo amb acompanyament musical d’Apel·les Carod. El 3 d’octubre, el cicle es traslladarà al Parc Natural de l’Alt Pirineu, concretament al Centre d’Art i Natura de Farrera, per escoltar David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga amb acompanyament musical d’Elias Porter.Més recitals a l’octubre i novembreA l’octubre es faran quatre actes més: a la Cabanya del Castell del Parc del Castell de Montesquiu es podrà veure un recital poètic d’Ivette Nadal amb l’acompanyament musical a la guitarra de Caïm Riba, i a la plaça del Castell de Castellet i la Gornal, al Parc del Foix, hi haurà Sebastià Portell i Maria Sevilla i l’acompanyament musical de Clara Fiol. També, als jardins de Vil·la Joana, al Parc Natural de la Serra de Collserola, es farà l’espectacle poetico-musical ‘Bestiari a trio’, i al Parc del Garraf hi haurà les poetes Mireia Calafell i Carla Fajardo i el músic Nico Roig.Finalment, el cicle es tancarà al novembre amb diversos actes. Un, a Santa Maria de Martorelles, al Parc de la Serralada Litoral, amb els recitals d’Ester Andorrà, Sílvie Rothkovic i Laia Llobera, amb acompanyament musical a càrrec d’Alan Imar. L’altre, al Parc de la Serralada de Marina, amb l’espectacle ‘Silur’, de Sònia Moya amb l’acompanyament de Maria Ribera (cos) i Manel Fortià (música).Des de l’any 2008, el programa compta amb el suport i la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat, amb qui des del 2010 la Diputació de Barcelona té subscrit un conveni de col·laboració per donar suport al cicle. Es tracta d’un programa transversal que fa coincidents interessos dels gestors de la Xarxa Parcs Naturals i d’altres administracions públiques que vetllen pel desenvolupament i difusió de la llengua i la poesia.