Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El cicle de projeccions immersives MIRA.mov amplia la seva programació en línia a través de Filmin

ACN Barcelona.-El nou cicle mensual de projeccions immersives creat per MIRA Digital Arts Festival MIRA.mov ‘Exploring Visual Languages’ ampliarà la seva programació en línia a través de Filmin. Aquest cicle, […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Barcelona.-El nou cicle mensual de projeccions immersives creat per MIRA Digital Arts Festival MIRA.mov ‘Exploring Visual Languages’ ampliarà la seva programació en línia a través de Filmin. Aquest cicle, que se celebra un dia a la setmana de setembre a desembre al centre d’arts digitals IDEAL, obre un canal a la plataforma en què es podran recuperar les projeccions ja estrenades, així com altres peces de cada un dels artistes programats en el cicle. De moment, la plataforma en línia inclourà dues peces audiovisuals de Lawrence Lek, l’artista, cineasta i músic que unifica pràctiques digitals en un particular univers cinematogràfic. També tindrà dues propostes del col·lectiu que explora els límits entre el físic i el digital Keiken.

Concretament, el que fa a les peces audiovisuals de Lawrence Lek, la plataforma acollirà ‘Geomancer’. És una producció situada a Singapur l’any 2065 sobre la història d’un satèl·lit mediambiental que vol convertir-se en artista i que imagina què passaria si el món estigués dirigit per una intel·ligència posthumana. L’altra peça serà ‘Aidol’, sobre la complexa lluita entre la humanitat i la intel·ligència artificial en un món on l’originalitat no és més que un truc algorítmic.Pel que fa a les dues projeccions de Keiken, el cicle tindrà ‘We are at the end of something’, una instal·lació en format de pel·lícula creada per ordinador i construïda amb un motor de videojoc que es pregunta quin nou sistema de creences volem en un món post covid-19, i creada en col·laboració amb Ryan Vautier i Sakeema Crook. La segona peça del grup serà ‘Feel My Metaverse’, amb l’ajuda de George Jasper Stone, ambientada en un futur no molt llunyà on la crisi climàtica ha fet que la Terra sigui inhabitable.Narratives innovadoresMIRA.mov explora la cultura digital contemporània a través de formats i narratives innovadores usant tecnologies i tècniques com la imatge creada per ordinador, la immersivitat audiovisual, motors de videojocs i animació digital 3D. A més, crea un nou circuit d’exploració de creativitat digital per als artistes (emergents i de renom) que treballen amb imatges en moviment. L’objectiu de MIRA.mov és crear un nou circuit d’exploració de diversos aspectes de la creativitat digital i les tendències, mostrant els artistes emergents i de renom que treballen amb imatges en moviment.