Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El cicle ‘Balla’m un llibre’ uneix lectura i dansa a les biblioteques públiques amb un programa de 21 sessions

ACN Barcelona.-La iniciativa ‘Balla’m un llibre’, el cicle de coreografies curtes basades en textos literaris presentades i interpretades a les sales de lectura de les biblioteques públiques catalanes, torna a […]

Avatar
Agències 16/04/2019

ACN Barcelona.-La iniciativa ‘Balla’m un llibre’, el cicle de coreografies curtes basades en textos literaris presentades i interpretades a les sales de lectura de les biblioteques públiques catalanes, torna a ser una realitat per cinquè any consecutiu, enguany amb un programa de 21 sessions. L’objectiu de ‘Balla’m un llibre’, com ha explicat el Departament de Cultura, és “fer arribar la dansa a nous públics a través de la unió de dues arts, dos llenguatges d’expressió: el moviment i la literatura i on les biblioteques esdevenen per a l’ocasió escenaris singulars de dansa”. ‘Balla’m un llibre’ és una col·laboració entre l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques.

En aquesta cinquena temporada, ‘Balla’m un llibre’ incorpora una nova peça coreogràfica creada expressament per aquest cicle a partir dels textos de Joan Brossa, ‘Olor de menta’, de les coreògrafes d’Emma Riba i Laura Alcalà (Us back in town). Aquest nou espectacle s’interpretarà en sis biblioteques d’arreu del territori i se sumarà a les que programaran les biblioteques amb motiu de la celebració de l’Any Brossa. A més de les sis sessions dedicades a Brossa, ‘Balla’m un llibre’ ha programat 15 sessions més del seu catàleg de coreografies interpretades en temporades anteriors sobre determinats títols literaris. Alguns dels muntatges són ‘Lo.Li.Ta’, de la cia. La Taimada, a partir de ‘Lolita’ de Vladimir Nabokov; ‘Ballant ballàvem’, de Laia Santanach, a partir de diverses obres de Joan Coromines; ‘El cos fugit’, de Sonia Fernández, a partir de ‘Pedra de tartera’ de Maria Barbal; ‘El Banquet de Don Quixot’, de Laura Vilar i Miquel Barcelona, a partir d”El Quixot’ de Miguel de Cervantes i ‘Olor de menta’, d’Emma Riba i Laura Alcalà (Us back in town) (2019), a partir de poemes de Joan Brossa.