Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

El CIC activa el protocol interuniversitari d’emergències pel conflicte a Ucraïna i analitza l’afectació en la comunitat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Catalunya ha activitat per primer cop el protocol universitari d’emergències arran del conflicte bèl·lic a Ucraïna. La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presidit aquest divendres una reunió extraordinària de Relacions Internacionals del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), on s’ha pres la decisió amb el consens i la unanimitat de les 12 universitats. El CIC està analitzant quantes persones hi podrien estar afectades, tant d’ucraïnesos a Catalunya com de catalans a Ucraïna. Les universitats i els centres de recerca estan recollint les peticions més urgents que els hi arriben per part dels dos col·lectius. A més, ja ha registrat una demanda d’asil d’un ciutadà ucraïnès.

Geis ha afirmat que estan oberts tots els canals per atendre les necessitats de la comunitat universitària i de recerca, amb la coordinació d’altres departaments. La consellera ha explicat que s’activaran tots els mecanismes que estiguin a l’abast del Departament per donar resposta i garantir els drets fonamentals i els valors europeus. Ha afegit que és el moment de gestionar la incertesa amb molta empatia i molta serenor.

Publicitat

També s’ha constituït per primera vegada el Comitè Internacional d’Emergències del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que estarà presidit pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños.

Paral·lelament, s’està elaborant una radiografia completa de la comunitat universitària i de recerca afectada per la situació que, a banda d’Ucraïna, Rússia i Bielorússia, també inclou Lituània, Estònia, Letònia i Polònia.

El CIC s’ha posat al servei de les universitats per atendre les seves necessitats i agilitzar en tot el que pugui la seva relació a nivell internacional.

El protocol es va aprovar el desembre passat per fer front a emergències internacionals i preveu la coordinació entre el sistema universitari català i Protecció Civil per donar resposta a la comunitat d’estudiants i personal investigador que es pugui veure afectat per una situació concreta.

<strong>Universitat Refugi</strong>

D’altra banda, el Departament treballa també en l’elaboració del programa Universitats Refugi. Amb aquesta, es busca garantir el dret de la comunitat universitària a l’educació superior i la docència de persones refugiades o sol·licitants de protecció internacional a les universitats catalanes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió