Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El CIAC impulsa la Plataforma de Talent per ser un punt d’unió entre el sector i els estudiants

ACN Barcelona.-El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha presentat aquest dijous la Plataforma de Talent, un espai digital per connectar les empreses industrials del sector amb els […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha presentat aquest dijous la Plataforma de Talent, un espai digital per connectar les empreses industrials del sector amb els estudiants. La plataforma neix després de dos anys de desenvolupament i després d’haver superat amb èxit una prova pilot on 200 estudiants van participar en més de 50 reptes plantejats per les empreses. Un cop superada la prova, l’espai s’obrirà a més de 150 centres educatius de Catalunya entre facultats, graus i FP.

“La Plataforma de Talent és una bona oportunitat per a les empreses i estudiants per salvar el ‘gap’ que existeix entre empreses, que no troben els perfils que necessiten al mercat, i els estudiants, que busquen fora l’oportunitat de desenvolupar el seu projecte professional”, ha assegurat la directora general de Transports i Mobilitat del departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Mercè Rius. A través de la Plataforma de Talent, qualsevol estudiant té dos camins a seguir. El primer és un accés a la Plataforma de Projectes del Clúster on poden veure quins projectes hi ha en marxa i participar a les reunions que es fan. D’aquesta manera, s’obtenen els primers contactes dins la indústria. El segon camí consisteix a participar en els reptes que llancen les empreses i que els permeten veure quines aportacions fan els estudiants i detectar perfils amb talent per incorporar-los a la plantilla.”És una peça clau i estratègica pel desenvolupament i la captació de talent jove pel sector de l’automoció, imprescindible perquè segueixi sent un puntal econòmic de Catalunya i per desenvolupar amb èxit el camí que estem fent cap a aquest nou model de cotxe i de mobilitat”, ha assegurat el president del CIAC, Josep Maria Vall. A través d’aquest espai, les empreses poden veure a quins projectes s’han apuntat els estudiants, els seus perfils i filtrar pels interessos que han demostrat. Les companyies també poden presentar ofertes de feina dins la plataforma.”La Plataforma té com un dels seus objectius que els estudiants redueixin el temps a l’hora de trobar el seu talent i desenvolupar-lo, ja que habitualment necessiten entre dos i tres anys per tocar diferents àrees del sector i descobrir què els agrada”, ha assegurat el gerent del CIAC, Josep Nadal. Seguint amb l’objectiu d’unir empreses i talent, el CIAC també ha posat en marxa l’Automotive Talent Show. L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 15 d’octubre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i acollirà conferències i entrega de premis als estudiants per les millors respostes als reptes de les empreses.