Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El CGPJ veu necessari crear un nou jutjat social a Barcelona per agilitzar l’activitat judicial

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial ha constatat en una reunió aquest dijous la necessitat de crear 32 nous jutjats socials a tot l’estat espanyol, un d’ells a Catalunya. Així, recull el CGPJ en un comunicat, es podria “agilitzar” l’activitat judicial i reduir els temps de resposta en províncies on s’ha detectat que els actes de conciliació i judici es fixen amb una demora superior a l’any. En el cas català, el CGPJ proposa un jutjat social d’enjudiciament a Barcelona. L’acord de la Comissió Permanent es basa en un informe que analitza la situació dels jutjats socials amb més demora.

A més, s’ha tingut en compte el criteri fixat recentment pel TC, després que la Sala Primera hagi declarat que un retard de diversos anys vulnera el dret a una tutela judicial efectiva.

Publicitat

L’anàlisi feta pel Servei d’Inspecció del CGPJ ha valorat les càrregues mitjanes d’entrada d’assumptes dels anys 2018 a 2021 i dels tres primers trimestres del 2022. També ha analitzat el nivell de resolució, els temps de resposta i les dates de senyalament.

Amb les dades sobre la taula, conclou que és “necessària i imprescindible” la constitució de 32 nous jutjats socials, 15 dels quals a la comunitat de Madrid, 12 a Andalusia, 4 al País Valencià i 1 a Catalunya.

A més a més, l’informe adverteix de la necessitat d’augmentar la planta judicial en localitats on la càrrega de treball dels jutjats supera el 130% de l’indicador de mitjana en els últims cinc anys. La Comissió Permanent ha traslladat l’informe als presidents dels Tribunals Superiors de Justícia afectats.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió