Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El centre tecnològic Eurecat participa en un projecte de ciberseguretat europea

ACN Barcelona.-El centre tecnològic Eurecat és un dels participants a la xarxa de col·laboració SPARTA, que desenvoluparà i implementarà accions de cooperació en recerca i innovació per avançar en l’àmbit […]

Avatar
Agències 25/08/2020

ACN Barcelona.-El centre tecnològic Eurecat és un dels participants a la xarxa de col·laboració SPARTA, que desenvoluparà i implementarà accions de cooperació en recerca i innovació per avançar en l’àmbit de la ciberseguretat europea, en àrees com la salut, l’energia, les finances, els transports i la indústria. Aquest projecte té com a objectiu principal impulsar innovacions clau en aquest àmbit, subministrar els recursos necessaris per millorar i enfortir la ciberseguretat de la indústria europea i repensar la manera en què es realitza la innovació, la recerca i la formació en el sector de la ciberseguretat a la Unió Europea, a partir de la creació d’una xarxa de centres de referència en seguretat digital.

“La ciberseguretat és una necessitat per a la competitivitat de les empreses i una oportunitat d’especialització en un àmbit amb gran projecció de futur, que fins ara ha estat principalment impulsat per empreses americanes i asiàtiques”, segons exposa el director de la Unitat d’IT&OT Security d’Eurecat, Juan Caubet, en un comunicat. En concret, l’Eurecat desenvoluparà tasques per a l’aplicació d’intel·ligència artificial a la ciberseguretat, com la gestió intel·ligent dels incidents i les amenaces i la convergència de la seguretat física i lògica en el sector de l’automoció.El projecte, liderat pel Comissariat de l’Energia Atòmica i Energies Alternatives CEA (França), compta amb un consorci format per 44 socis de 14 països. SPARTA compta amb el suport del programa Horizon 2020 de la Unió Europea. A banda del projecte SPARTA, la Comissió Europea ha posat en marxa tres projectes pilot més per fomentar la ciberseguretat a la Unió Europea i abordar els reptes del futur en aquest àmbit amb un mercat digital únic i més segur. Són CONCORDIA, ECHO, SPARTA i CyberSec4Europe.