Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí proposa un viatge per la seva història a través de la realitat virtual

ACN Sant Joan Despí.-El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí posa en servei aquest cap de setmana un sistema de realitat virtual per conèixer la seva història. A través […]

Avatar
Agències 30/04/2021

ACN Sant Joan Despí.-El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí posa en servei aquest cap de setmana un sistema de realitat virtual per conèixer la seva història. A través de vídeos en 360 graus dels diferents espais de l’immoble (façana, retaule, escala, capella, carrossa, habitació dels ocellets i golfes), es podrà viatjar a través de l’espai i del temps d’una manera 100% immersiva. Mitjançant uns codis QR i des del telèfon mòbil, el visitant es traslladarà al Can Negre de principis dels anys trenta del segle passat. Per exemple, a través de diàlegs ficcionats, podrà conèixer com els propietaris, Pere Negre i Engràcia Balet, van encarregar la seva construcció a l’arquitecte Josep Maria Jujol. El recorregut es podrà seguir en cinc idiomes.

La reforma de Can Negre, que es va dur a terme entre 1915 i 1930, és una de les obres més importants de l’arquitecte Josep Maria Jujol. L’arquitecte va adaptar aquesta antiga masia del segle XVII a casa d’estiueig. Com a elements principals, destaquen la gran façana decorada esgrafiats i amb una carrossa a la part central, i a l’interior, l’explosió plàstica de la capella i de l’escala.