Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Centre Europeu pel Control de Malalties desaconsella exigir una PCR als viatgers de la UE

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu pel Control i Prevenció de Malalties i l’Agència Europea per a la Seguretat Aèria han desaconsellat exigir una PCR o quarantena als viatgers de zones epidemiològiques […]

Agències 02/12/2020

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu pel Control i Prevenció de Malalties i l’Agència Europea per a la Seguretat Aèria han desaconsellat exigir una PCR o quarantena als viatgers de zones epidemiològiques similars a la Unió Europea. Aquestes agències consideren que la mobilitat dins la UE ara mateix no representa un “risc afegit significatiu” ja que hi ha una transmissió “generalitzada” de la covid-19 a gairebé tots els estats. “Els testos només serien efectius si els països aconseguissin un control sostenible del virus”, afirmen, recordant que mesures com aquestes poden repercutir en la capacitat per fer proves a persones infectades. Espanya obliga des de finals de novembre a les persones que arriben per mar o aire a presentar un test negatiu de la covid-19.

D’altra banda, totes dues agències asseguren que les darreres evidències científiques indiquen que la “prevalença” del virus entre els viatges és “més baixa que entre la població general”. “Aquest descobriment pot ser important per fer possibles els retrobaments familiars aquest Nadal”, celebren.