Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

El Centre Cultural Blanquerna de Madrid inicia els cursos de català amb 260 inscrits

ACN Madrid.-Malgrat la situació de pandèmia i les restriccions imposades a la capital espanyola, el Centre Cultural Blanquera de Madrid ha iniciat els cursos de català 2020-2021 amb 260 inscrits, […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Madrid.-Malgrat la situació de pandèmia i les restriccions imposades a la capital espanyola, el Centre Cultural Blanquera de Madrid ha iniciat els cursos de català 2020-2021 amb 260 inscrits, un nombre similar al d’altres anys. Segons fonts de la delegació del Govern a Madrid, la majoria dels inscrits són castellanoparlants i de mitjana d’edat jove. El curs s’imparteix de manera presencial, i per aquest motiu Blanquerna ha establert una col·laboració amb el Círculo de Bellas Artes de Madrid, just davant el Centre, per ampliar l’espai de les Aules. A més dels cursos per a adults, Blanquerna també ensenya català a nens de a partir de quatre anys.

Blanquerna imparteix classes de català a Madrid des de fa 27 anys i acumula ja més de 8.000 alumnes. Segons el Centre, aquest any s’hi ha inscrit gent de totes les edats però sobretot de la franja d’edat que va dels 20 als 45 anys, fet que situa la mitjana d’edat per sota la d’altres cursos. Entre els alumnes hi ha perfils variats, des d’universitaris que volen estudiar a Catalunya a professionals que hi volen anar a treballar, però també ciutadans que volen llegir o escoltar música en català i persones que senzillament tenen interès per la llengua i la cultura catalanes.