Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El cementiri d’Olot tindrà un espai per al dol perinatal

ACN Olot .-L’Ajuntament d’Olot habilitarà un espai dedicat al dol gestacional i perinatal al cementiri per permetre que les famílies disposin d’un lloc on poder recordar els nadons que han […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Olot .-L’Ajuntament d’Olot habilitarà un espai dedicat al dol gestacional i perinatal al cementiri per permetre que les famílies disposin d’un lloc on poder recordar els nadons que han perdut durant la gestació o poc després de néixer. La mesura respon a la petició d’una família del municipi i està previst que sigui una realitat el 15 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional dedicat a aquest dol. El consistori està ultimant el detalls del nou espai però ha avançat que les famílies tindran la possibilitat de dipositar-hi les cendres. El govern municipal té previst portar al proper ple el reglament per a la seva aprovació.

Es calcula que a l’estat espanyol moren cada any gairebé 2.500 nadons en el període perinatal, que inclou des de la setmana 22 de gestació fins al primers dies de vida. Amb l’objectiu d’oferir un espai on les famílies puguin recordar-los i visualitzar aquestes situacions, Olot ha decidit habilitar un espai al seu cementiri dedicat a aquest dol. La intenció és posar-lo en funcionament coincidint amb el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, que se celebra el 15 d’octubre.