Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El cas de les antenes de Badalona, a un pas de judici després que els acusats presentin els escrits de defensa

|

- Publicitat -

ACN Badalona – El cas amb què s’investiga la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil sense llicència a la comissaria de Turó d’en Caritg de Badalona és a un pas de judici. Els acusats, entre els quals el popular Xavier Garcia Albiol com a alcalde en el moment dels fets i altres regidors i ex alts càrrecs municipals, han presentat els escrits de defensa per refermar la seva innocència en uns fets que es remunten al 2012. Albiol ressalta que la tramitació de llicències per instal·lar antenes era una qüestió “inabastable” per a ell tenint en compte el gruix de responsabilitats que assumia, i afirma que això depenia d’Urbanisme i de l’empresa pública Engestur. Assegura que mai va autoritzar cap treballador a instal·lar les antenes.

Amb la presentació dels escrits de defensa, el cas queda ara pendent que s’assenyali data per jutjar Albiol i la resta d’acusats per prevaricació urbanística i ambiental i omissió del deure de perseguir delictes. Fa unes setmanes, la fiscalia va presentar el seu escrit d’acusació, amb el qual demana per a Albiol i dos càrrecs més una pena de dos anys i 10 mesos de presó, inhabilitació per a càrrec públic durant deu anys i una multa de 9.000 euros.

Publicitat

Per a Oriol Lladó -tinent d’alcalde d’Urbanisme després de les eleccions del 2019- i a un altre alt càrrec, el fiscal demana un any i mig de presó, inhabilitació durant deu anys i 8.100 euros de multa, mentre que a un tercer acusat li demana un any d’inhabilitació.

El ministeri públic també demana que les dues companyies telefòniques paguin prop de 17.500 euros a l’Ajuntament de Badalona per les taxes no pagades, i Vodafone, 8.300 euros més per l’electricitat consumida de la comissaria on es van instal·lar les antenes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió